Zavarivanje okvira kamiona: Kako variti sigurno?

Zavarivanje okvira kamiona: Otvorena pitanja

Welding a truck frame is not a difficult task, but welding perfectly and with sound is the key to safety. It is obvious and you might face a situation where you have many questions running in your mind regarding truck frame or vehicle frame repair.

Neka od ovih pitanja na koja obično svi traže odgovore su:

 1. Je li legalno zavariti okvir kamiona ili vozila?
 2. Hoće li zavar biti dovoljno jak da podnese opterećenje?
 3. Ima li kodeksa ili standarda za popravak okvira?
 4. Trebam li potražiti savjet stručnjaka?
 5. Hoću li zavariti sam ili unajmiti profesionalnog zavarivača/fabrikatora?

A otvorenih pitanja ima još puno. Ovaj članak ću biti kratak i konkretan kako bih vas uputio u uspješan popravak okvira kamiona koji će izdržati isto kao i osnovni materijal.

Prije svega, je li legalno zavariti okvir kamiona u državi?

fullsizeoutput 298e

Zavarivanje je složen zadatak koji zahtijeva vještinu i znanje za sigurno i učinkovito izvođenje. Međutim, zavarivanje okvira kamiona nije lak posao, a može biti i opasno ako se izvodi na pogrešan način.

Zakonitost zavarivanja okvira kamiona u državi može biti zbunjujuća za one koji nisu upoznati sa zakonom. Važno je zapamtiti da svaka država ima različite zakone koji se odnose na zavarivanje i da je uvijek najbolje provjeriti s lokalnim vlastima prije poduzimanja bilo kakve takve aktivnosti.

U većini država legalno je zavarivati ​​okvir kamiona sve dok slijedite smjernice proizvođača i koristite odgovarajuću sigurnosnu opremu. Na primjer, naslov 49 Saveznog sigurnosnog autoprijevoznika zabranjuje komercijalna vozila sa zavarenim okvirom i dopušta samo uvjete za popravak koji se izvodi prema preporukama proizvođača.

Prije početka postupka popravka zavara, trebali biste se posavjetovati s iskusnim zavarivačem ili mehaničarskom radionicom kako biste osigurali da vaš rad zadovoljava sve lokalne propise i standarde.

Također morate biti sigurni da su sve komponente procesa zavarivanja u skladu s kodom prije nego započnete bilo kakve popravke ili izmjene na vašem vozilu.

Osim toga, uvijek biste trebali koristiti odgovarajuću zaštitnu opremu kao što su maske za lice, rukavice i vatrootporna odjeća kada zavarivate u blizini okvira kamiona.

Mogućnosti zavarivanja za popravak okvira kamiona

Okviri kamiona izloženi su prašini, blatu, vodi i drugim nepovoljnim uvjetima okoline osim fizičkih oštećenja.

zahrđao oštećen okvir kamiona 1 Zavarivanje okvira kamiona: Kako variti sigurno?

S vremenom je uobičajeno doći do oštećenja okvira uslijed korozije, erozije i udaraca. Mnogi se umjesto kupnje novog vozila odlučuju za popravak okvira zavarivanjem.

Zavarivanje okvira kamiona može se izvesti različitim postupcima zavarivanja. Svakako slijedite preporuke proizvođača za bilo kakav popravak zavarivanja. Za popravak kamiona možete koristiti sljedeće postupke zavarivanja:

 1. Štapno zavarivanje
 2. MIG zavarivanje
 3. TIG zavarivanje
 4. MIG zavarivanje bez plina

Preporuka za zavarivanje okvira kamiona

Kvalitetna priprema zavara, potpuno prodiranje zavara i temeljito ispitivanje bitne su komponente za uspješno zavarivanje okvira kamiona.

 • Prije svega, provjerite materijal okvira. Većina okvira je od ugljičnog čelika i možete ih popraviti pomoću E7018 šipke ili ER70S-6 TIG-MIG žice za punjenje.
 • Zavarivači moraju koristiti specijalizirane alate za izradu savršene pripreme za varenje na svim okvirima kamiona kako bi zadovoljili sigurnosne propise i pružili optimalnu izvedbu.
 • Tražite samo profesionalne zavarivače koji imaju iskustva u sličnim zadacima popravka.
s53 frame rail 1
 • Zavarivači bi trebali ciljati na punu penetraciju zavara sa svakim šavom, što znači da bi trebali potpuno prodrijeti kroz cijelu debljinu oba osnovna metala kako bi formirali jak zavar.
 • Koristite dodatno ukrućenje zavara zavarivanjem riblje ploče. To će dati dodatnu čvrstoću području zavarivanja.
 • Osim toga, moraju se obaviti testovi nakon zavarivanja kako bi se potvrdilo da su zadovoljeni standardi kvalitete. Najčešći testovi uključuju vizualni pregled i DP testove kako bi se osigurali zavari bez grešaka.

Slijedeći ove korake, možete osigurati da se kamioni zavaruju u skladu s visokim standardima sigurnosti i performansi.

Open this in UX Builder to add and edit content

Varstroj velika akcija

-27%
Original price was: 600.00 €.Current price is: 440.00 €. bez PDV-a 352.00 
-26%

Aparati za zavarivanje Bakra

Varstroj VARMIG 2005D PROFIMIG LCD 200A

Original price was: 650.00 €.Current price is: 480.00 €. bez PDV-a 384.00 
-13%

Aparati za zavarivanje Čelika

VARSTROJ VARMIG 231-i LCD

Original price was: 1,400.00 €.Current price is: 1,220.00 €. bez PDV-a 976.00 
-11%

Aparati za zavarivanje Čelika

VARSTROJ VARMIG 271-i LCD

Original price was: 1,800.00 €.Current price is: 1,600.00 €. bez PDV-a 1,280.00 

Ukoliko vam se sviđa podjelite ovaj članak!


Trenutno se čita:

Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"