Strojevi za oblikovanje i njihove vrste

Što je stroj za oblikovanje ili oblikovnik?

A forming machine is a mechanical device used to cut, shape and form materials. The tool post holds a single-point cutting tool that moves along the material being cut to shape its shape.

Stroj za oblikovanje sastoji se od nekoliko komponenti, uključujući držač alata, podesivi stol sa škripcem koji drži obradak; i ram ili ruka s klipnim klizačem koji nosi rezni alat preko izratka.

Ova kombinacija komponenti omogućuje precizne pokrete kao i precizne operacije oblikovanja. Stroj za oblikovanje može se koristiti u mnogim primjenama kao što je oblikovanje žljebova, rezanje zupčanika ili utora u metalnim površinama.

Stroj za oblikovanje je izuzetno svestran; može proizvesti ravne površine, suženja, utore, proreze, rupe i unutarnje oblike u raznim vrstama metala i drva.

Također se može koristiti za izradu zakrivljenih površina kao i zamršenih detalja s velikom točnošću. Njegova sposobnost rezanja složenih oblika čini ga idealnim za upotrebu u industriji obrade metala kao što je zrakoplovno inženjerstvo gdje se precizni dijelovi moraju proizvesti brzo i točno.

Types of shapers

TypesOfMachines 640w

Oblikivači su svestrani alati koji se koriste u raznim industrijama kao što su obrada drva i strojna obrada. Glavne vrste Shapera su:

 1. Horizontalni i okomiti oblikovnici (klasificirani na temelju RAM kretanja),
 2. Univerzalni i standardni oblikovalci (na temelju dizajna radnog stola),
 3. Gurni i povlači rezne vrste Oblikivači (klasificirani na temelju reznog hoda),
 4. Tip zupčanika, tip koljena i hidraulički oblikivači (klasificirani na temelju pogonske snage).

Molding machine parts

223389 15896297

Stroj Shaper sastoji se od nekoliko ključnih komponenti koje su bitne za njegovo funkcioniranje. Glavni dijelovi stroja za oblikovanje su:

 1. Baza,
 2. Stupac,
 3. Stol,
 4. potpredsjednik,
 5. Radna memorija,
 6. poprečna tračnica,
 7. Kutija za klapnu i postolje za alat.


Osnova stroja za oblikovanje je okvir za teške uvjete rada koji podržava sve ostale komponente pričvršćene na njega. Stol, koji drži materijal koji se obrađuje, sigurno je pričvršćen na ovu bazu i pruža stabilnu platformu tijekom rada.

Poprečna tračnica klizi na dva načina na vrhu stola i postavlja držač alata na različita mjesta kada je to potrebno. Držač alata drži različite alate za rezanje ovisno o tome što treba učiniti; ti alati mogu biti u rasponu od dlijeta i svrdla do nareznica i razvrtala.

Forming machine applications

aHR0cHM6Ly9jZG4uZ2llLm5ldC9maWxldXBsb2Fkcy9pbWFnZS8yMDIzLzA2LzMwL2FqYXgtY2Vjby1lcmllLXByZXNzLXN0YzEwMDAtc3pkLmpwZw. nv2bLEZHEc

Stroj za oblikovanje je alatni stroj na električni pogon koji se koristi za oblikovanje metalnih i drugih krutih materijala. Dizajniran je za rezanje i oblikovanje metala ili drugih materijala u određene oblike, često pri velikim brzinama.


Proces korištenja stroja za oblikovanje uključuje korištenje klipnog cilindra koji drži alat za rezanje na mjestu, koji se pomiče naprijed-natrag preko materijala koji se obrađuje.

Ova radnja omogućuje precizno rezanje, kao i rupe, utore, utore, krivulje, suženja i zamršenije oblike koji se mogu stvoriti s lakoćom. Jedna od glavnih primjena strojeva za oblikovanje je u proizvodnji komponenti kao što su zupčanici, klinovi i ekscentri.

Primjena stroja za oblikovanje 1 jpg Stroj za oblikovanje i njihove vrste

Open this in UX Builder to add and edit content

Varstroj velika akcija

-27%
Original price was: 600.00 €.Current price is: 440.00 €. bez PDV-a 352.00 
-26%

Aparati za zavarivanje Bakra

Varstroj VARMIG 2005D PROFIMIG LCD 200A

Original price was: 650.00 €.Current price is: 480.00 €. bez PDV-a 384.00 
-13%

Aparati za zavarivanje Čelika

VARSTROJ VARMIG 231-i LCD

Original price was: 1,400.00 €.Current price is: 1,220.00 €. bez PDV-a 976.00 
-11%

Aparati za zavarivanje Čelika

VARSTROJ VARMIG 271-i LCD

Original price was: 1,800.00 €.Current price is: 1,600.00 €. bez PDV-a 1,280.00 

Ukoliko vam se sviđa podjelite ovaj članak!


Trenutno se čita:

Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"