Zavarivanje gusjenice na stroju ili traktoru

Groove welding is a critical welding operation due to its application. The weld must be strong enough to withstand the load and operating conditions. Follow the recommended welding procedure given in this article for a healthy and strong slot weld.

Postoje posebni postupci zavarivanja koji se moraju slijediti kako bi se osigurao jak zavar.

Ovaj članak daje pregled preporučenog postupka zavarivanja za šipke s utorima, kao i nekoliko savjeta o tome kako postići čvrst zavar.

Grouser rod materials

hardfacing welding electrodes maxidura hf 104 500x500 1

Grouser šipke su bitan dio svakog vozila na gusjenicama, a postoji nekoliko različitih materijala koji se mogu koristiti za njihovu izradu. Mnogo je materijala koji se mogu koristiti za šipku s utorom.

Najčešći materijal je čelik. Čelik je jak i izdržljiv, što ga čini savršenim za zahtjevne primjene.

Toplinski obrađen bor poznat je po svojoj otpornosti na habanje. Također je vrlo čvrst, što ga čini idealnim za zahtjevne primjene. Međutim, bor može biti osjetljiv na pucanje ako se ne koristi ispravno.

Visoki ugljik bez toplinske obrade jak je i izdržljiv, a opet dovoljno fleksibilan da pruži dobro prianjanje na skliskom ili neravnom terenu. Također je otporan na habanje, što ga čini idealnim za korištenje u zahtjevnim primjenama.

Welding rods for welding Grouser rods

impact wear bars

Za zavarivanje šipke s utorom, najbolje opcije su šipke E7018, E70-T4 i E71T-GS. Možete koristiti bilo koju od ovih dostupnih šipki za zavarivanje ili žica za punjenje prema vašim potrebama.

Ove šipke za zavarivanje možete kupiti i online. Provjerite ove dolje poznate robne marke.

Grouser rod welding procedure

WELD ON GROUSER BARS PROCEDURE

Zavarivanje utora neophodan je postupak za vaše buldožere, utovarivače, bagere i druge dozere na gusjenicama. Slijedeći nekoliko jednostavnih koraka, možete osigurati snažan, pouzdan zavar. Postupak zavarivanja šipke utora je sljedeći:

1. Očistite materijal – pomoću žičane četke ili brusilice uklonite svu hrđu, kamenac ili ostatke s površine šipke utora.

2. Pripremite kosinu za zavarivanje – stvorite kut od 45 stupnjeva na svakom rubu ploče koja će biti zavarena. To će omogućiti potpuno prodiranje zavara dopuštajući zavarivanje s obje strane kao što je prikazano na donjoj konfiguraciji spoja.

3. Provjerite poravnanje spojeva – prije nastavka zavarivanja provjerite jesu li dva dijela koja se zavaruju ispravno poravnata. Svako odstupanje u spoju može dovesti do preranog otkazivanja tereta zbog jednosmjernog opterećenja.

4. Prethodno zagrijte zavareni spoj – koristeći oksi-acetilenski plamenik, prethodno zagrijte područje koje ćete zavariti na približno 200-300 stupnjeva Fahrenheita. Jače predgrijavanje moglo bi biti potrebno za zavarivanje visokougljičnih šipki s utorima ili toplinski obrađenog čelika od bora.

Ako niste sigurni koja bi trebala biti temperatura predgrijanja, upotrijebite ovaj besplatni online kalkulator predgrijavanja zavarivanja.

5. Zavarivanje privijanjem i potpuno zavarivanje: Konačno, zavarivanje privijanjem i potpuno zavarivanje mogu se dovršiti. Pričvrsno zavarivanje učvršćuje dva komada metala na mjestu prije dovršetka potpunog zavarivanja.

Slijedeći ove korake, možete stvoriti jaku zavarenu šipku utora koja će trajati godinama koje dolaze.

Open this in UX Builder to add and edit content

Varstroj velika akcija

-27%
Original price was: 600.00 €.Current price is: 440.00 €. bez PDV-a 352.00 
-26%

Aparati za zavarivanje Bakra

Varstroj VARMIG 2005D PROFIMIG LCD 200A

Original price was: 650.00 €.Current price is: 480.00 €. bez PDV-a 384.00 
-13%

Aparati za zavarivanje Čelika

VARSTROJ VARMIG 231-i LCD

Original price was: 1,400.00 €.Current price is: 1,220.00 €. bez PDV-a 976.00 
-11%

Aparati za zavarivanje Čelika

VARSTROJ VARMIG 271-i LCD

Original price was: 1,800.00 €.Current price is: 1,600.00 €. bez PDV-a 1,280.00 

Ukoliko vam se sviđa podjelite ovaj članak!


Trenutno se čita:

Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"